Категории Информация
Кассы Добавить событие
Черкаський академічний заслужений український народний хор
09 октября 2019

Черкаський академічний заслужений український народний хор

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Академический музыкально-драматический театр им. Леси Украинки (Основная сцена)
пл. 250-річчя міста, 2 г. м.Кам'янське

О событии

Черкаська обласна філармонія. Лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Черкаський академічний заслужений український народний хор. Художній керівник і дирегент Василь Клименко

Виколисаний у Черкаському краї на землі Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка, на батьківщині Семена Гулака-Артемовського та Кирила Стеценка, Черкаський державний академічний заслужений український народний хор увібрав у себе мелодику, дух і слово українського пісенного мистецтва і підняв його на найвищі вершини.

Створений у квітні 1957 року хор пройшов яскравий творчий шлях. З початкових кроків свого існування він заявив про себе як самобутній, неповторний пісенний колектив, що черпає своє натхнення з народних джерел, збагачує перлини співочого фольклору мистецтвом класики. Перший успіх прийшов уже за кілька місяців. У липні колектив хору під началом його першого хормейстера Миколи Дмитровича Куща завоював срібну нагороду у Всесоюзному конкурсі хорових колективів. Після перемоги ще майже півмісяця Черкаський народний хор з успіхом виступав перед жителями Москви та делегатами VI Всесвітнього фестивалю молоді і студентів.

Черкаський академічний заслужений український народний хор — це цілий світ, сповнений різнобарвними кольорами музики, співу, запального танцю. Його співаки і танцюристи разом із художнім керівником Володимиром Федасом, очільником оркестрової групи заслуженим артистом України Олексієм Колесником, балетмейстером Анастасією Огірчук підготували нові концертні програми, позначені високою майстерністю, відданістю мистецтву, втіленням народних українських традицій.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код